A magyarországi katasztrófavédelem is gondoskodik a Görögországban nyaraló migránsok kényelméről

Ezer tábori ágyat indított útjára a migránsválságtól sújtott Görögországba pénteken Budapestről az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Az OKF tájékoztatása szerint ez már az ötödik olyan segélyszállítmány, amelyet a "menekültválság" nyomán küld az OKF az érintett államokba. A majdnem hat és féltonnányi, több mint tizenhatmillió forint értékű szállítmányt Góra Zoltán főigazgató-helyettes indította útnak.

A közlés szerint a migrációs krízishelyzet miatt Görögország február 29-én másodszor aktiválta az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusát, Athén több különböző készletet, berendezéseket és személyes ellátási csomagokat kért európai partnereitől.

Magyarország március 8-án ajánlott fel Görögországnak ezer alumíniumvázas tábori ágyat. A felajánlást a görög hatóságok el is fogadták. A segélyszállítmány Románián és Bulgárián keresztül jut el Görögországba, az ottani katasztrófavédelem athéni központi raktárába, ahol döntenek majd végleges felhasználási helyéről – tartalmazza a közlemény.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »