A magyarok ellen ígérnek feltámadást a portugálok

A magyarok ellen ígérnek feltámadást a portugálok

A portugál válogatott labdarúgói közül “senki nem dobja be a törölközőt” a franciaországi Európa-bajnokságon a középpályás Adrien Silva szerint.

“Bár tudtunk aludni, de mindannyian szomorúak vagyunk. Senki sem dobja be a törölközőt, talpra fogunk állni, hogy elérjük a célunkat, ebben biztos vagyok” – mondta a portugálok hétfői sajtótájékoztatóján a Sporting középpályása, aki az Izland (1-1) és az Ausztria (0-0) elleni mérkőzést is a cseresorból nézte végig.

Portugália a harmadik forduló előtt 2 ponttal az F csoport harmadik helyén áll, és szerdán 18 órától

a magyar válogatott ellen igyekszik kiharcolni a továbbjutást

Lyonban.

“Nem érdemeljük meg, hogy ebben a pozícióban legyünk. Keserű a szánk íze, mert a munkánknak még nincs eredménye, de a küzdőszellemünk és az önbizalmunk töretlen” – közölte Adrien Silva, aki reméli, hogy a magyarok elleni találkozó fordulópontot jelent majd csapatuk szereplésében.

A portugálok Izland és Ausztria ellen is szinte végig mezőnyfölényben futballoztak, ennek ellenére összesen csak egy gólt szereztek, Cristiano Ronaldo szombaton büntetőt is hibázott.

“Az egyetlen bajunk, hogy a labdáink egyszerűen nem mennek be a hálóba. Számos lehetőséget dolgoztunk ki, de sajnos képtelenek voltunk befejezni azokat. Ha nem lennének helyzeteink, okkal aggódhatnánk. Eddig nem a legjobb eredményeket értük el, de ez nem jelenti azt, hogy minden rossz, amit csinálunk.

Biztos vagyok benne,

hogy a dolgok változni fognak”

– mondta Adrien Silva.

A csapatkapitány, Cristiano Ronaldo az elmúlt klubszezonban 51 gólt szerzett 48 tétmeccsen, az Európa-bajnokságon viszont eddig csak egy lesgólig jutott az osztrákok ellen. “Nem ez az első ilyen alkalom a karrierje során. Előfordult, hogy két-három mérkőzésen nem talált be, aztán hirtelen ismét jöttek a góljai. Teljes mértékig meg vagyok győződve arról, hogy megint ez fog történni” – közölte Fernando Santos szövetségi kapitány.

A Real Madrid támadójátékosa eddig 58 alkalommal volt eredményes a válogatottban, amelyben szombaton a 128. meccsét játszotta, ezzel megelőzte a portugálok örökranglistáján Luis Figót. Az osztrákok elleni gól nélküli döntetlen után azt mondta, büszke a rekord megdöntésére, de csalódott az eredmény miatt. “Szomorú vagyok, mert nem így akartam megjavítani ezt a rekordot. A legszebb az lett volna, ha nyerünk, de nem sikerült. Nem így képzeltem.”
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »