A magyar kultúra napja – Debrecen, Nagyvárad, Berettyóújfalu, Margitta ünnepel

Debrecen ebben az esztendőben is együtt ünnepli a magyar kultúra napját a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Bihar megyei és nagyváradi szervezetével, Berettyóújfalu és Margitta önkormányzatával, igaz ezúttal online felületeken – közölték a szervezők az MTI-vel.

Mind a négy településen pénteken számos programmal várják az érdeklődőket a könyvtárak, múzeumok, művelődési központok honlapjain, Facebook-oldalain és a helyi televíziók műsoraiban.

Hírdetés

Margittán lesz virtuális barangolás a magyar kultúra házában, Berettyóújfaluban könyvbemutatókkal, kiállításokkal várják az érdeklődőket, Nagyváradon egyebek mellett Magyarnak lenni címmel interaktív óra lesz a magyar kultúra kapcsán, A Himnusz nyomában pedig online foglalkozást tartanak, de lesznek virtuális képzőművészeti tárlatvezetések is.

A debreceni múzeumok játékos kvízzel várják a közönséget, a zenekedvelők pedig az egyetem zeneművészeti karának ünnepi műsorát tekinthetik meg.

A helyi Kölcsey központban felvett műsorban egyebek mellett felcsendülnek Kodály Zoltán, Liszt Ferenc, Erkel Ferenc és Bartók Béla művei.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »