A magyar határra értek az idomeni migránsok

A válság kezdete óta most jelentek meg újra bevándorlók Szabadkán. Főként Bulgárián keresztül érkeznek Belgrádba, ahonnét menetrend szerinti járatokkal indulnak tovább a magyar határ felé.

A migránsok főként az esti órákban a szabadkai buszállomásra érkeznek a menetrend szerinti járatokkal Belgrádból. Rendszerint azonnal továbbállnak, busszal vagy taxival indulnak a magyar határ közelébe.

Az M1 tudósítója szerint az embercsempészeket nem mindenki tudja megfizetni, ilyenkor ellenszolgáltatás fejében szállítanak. Kétség kívül a nők és a gyerekek vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben – tette hozzá.

Azok a bevándorlók, akik hónapokat töltöttek Idomeninél, Görögországban, már javarészt a határövezetben járnak. Többen Bulgárián keresztül érkeztek, és folyamatos az utánpótlásuk.

Hétfőn 44 határsértőt és három embercsempészt fogtak el a szerb hatóságok. Szabadkán az utóbbi napokban fokozottabb rendőri jelenlét jellemző, akik megpróbálják a migránsokat a városban lévő befogadó állomásra terelni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »