A magyar dzsúdó fekete napja

A magyar dzsúdó fekete napja

A mai nap nem sikerült a magyar dzsúdósoknak, hiszen a férfiaknál Csoknyai László (81 kg), míg a nőknél Szögedi Szandra (63 kg) esett ki már az első körben. Utóbbi egyébként ghánai színekben…

Sajnos nem folytatódott a mai nap a magyar cselgáncs-válogatott pontszerző menetelése a riói olimpián. Noha magyar színekben nem kvalifikálta magát senki a nők 63 kilós súlycsoportjába, azért egy magyarért így is izgulhattunk, hiszen a korábbi korosztályos magyar válogatott Szögedi Szandra ghánai színekben megszerezte a riói kvótát. A sorsolással neki sem volt túl nagy szerencséje, ugyanis Fortuna a hazai tatamin küzdő Mariana Silvát rendelte neki első ellenfélnek. Nos, Szögedi megtett mindent, amire csak képes volt, ám így sem tudta elkerülni a brazil gyors ippongyőzelmét.

– Most legalább ott voltam az olimpián, még akkor is nagy dolog ez, ha csak egyetlenegy meccs adatott meg a számomra. Fantasztikus érzés volt itt lenni – mondta a 27 éves versenyző.

A férfiaknál a 81 kilogrammos Csoknyai László az első fordulóban kikapott a regnáló világbajnok, 22 éves japán Nagasze Takanoritól, és szintén kiesett. Noha fájó a búcsú, ha valaki veszít, az úgy kapjon ki a jóval magasabbra taksált ellenfelétől, ahogy azt a paksi dzsúdós tette.

– Ez van. Nem kellett volna annyit lenn maradni, s kicsit jobban kellett volna mozgatni a japánt, de nem vallott szégyent Laci – összegzett Hangyási László, Csoknyai edzője.

Csoknyai László szoros meccsen kapott ki a japán világbajnok Nagasze Takanoritól

Tanítványa annak ellenére csalódott volt, hogy elismerte, a japán megérdemelten nyert.

– Csalódott vagyok. A győzelem az övé, megérdemelte, ugyanakkor fáj a vereség, mert úgy éreztem, ha nem vele kezdek, csak később, a második vagy harmadik körben találkozunk, akkor esetleg… Négy évig keményen dolgoztam azért, hogy itt legyek, félretettem mindent, és tessék, egyetlen meccs a jutalma? Most csak egyet szeretnék, pihenni, aztán utána majd meglátom, hogy nekimegyek a 2020-as tokiói olimpiának, vagy úgy jövök vissza a szabadságomról, hogy köszönöm szépen, itt a vége – jelentette ki Csoknyai László.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »