A magyar csapat szállásával is vannak gondok

A magyar csapat szállásával is vannak gondok

Az utolsó javításokat végzik az olimpiai falun. Pénteken veszi kezdetét a 31. nyári olimpia Rio de Janeiróban. A magyar olimpikonok több mint fele már a helyszínen van.

Az utolsó simításokat végzik a riói olimpiai faluban. A brazil városba folyamatosan érkeznek a sportolók. Az ausztráloknak nem tetszettek a körülmények, ők addig nem voltak hajlandók beköltözni, amíg ki nem küszöbölték a hiányosságokat.

A magyar olimpikonok többsége a hétvégén utazott el Rióba. Az olimpiai csapat vezetése korábban érkezett, hogy előkészítse a terepet a sportolóknak. „Volt is tennivaló egy héten át, hiszen ahogy az a híradásokból is kiderült, azért nem ideális vagy optimális körülmények várták egy héttel ezelőtt a sportolókat a riói olimpiai faluban. Edzéskörülményekre nem hallottam eddig panaszt, pedig gyakorlatilag már mindenki ellátogatott a saját edzéshelyszínére. Természetesen a lakásokkal még mindig vannak kisebb-nagyobb problémák, de eddig körülbelül 50 szobát vettünk át, és ebből olyan 10 százalékban vannak hibák. Van, ahol hiányzik a wifi-kód, van, ahol nem elég jól jön a meleg víz, van, ahol a vécével van kisebb probléma. Tehát kisebb problémák vannak, de ezeket folyamatosan kezelik, javítják” – számolt be Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Csapat sajtóattaséja.

Az aranyéremért 35, az ezüstért 25, a bronzét pedig 20 millió forint pénzjutalmat ad az állam – ugyanannyit, mint négy éve, a londoni eredményekért. A 31. nyári olimpia megnyitó ünnepségét pénteken tartják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »