A magyar-belga idejére tervezhetett merényletet egy dzsihadista . vagy csak el akarják bizonytalanítani a fantasztikus magyar szurkolókat?

Merényletre készülő feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe Belgiumban, aki a gyanú szerint a labdarúgó Eb vasárnap esti magyar-belga meccsének közvetítése alatt tervezett terrortámadást végrehajtani – írja az MTI a belga RTL televízió alapján.

Magyar Menedék - Tepe

A csatorna internetes oldalán megjelent beszámoló szerint a rendőrség szombatra virradóra vette őrizetbe a 20 éves férfit a vallóniai Verviers város közelében. Muriel Targnion, Verviers polgármestere arról számolt be, hogy a gyanúsított a vasárnapi mérkőzés nyilvános vetítése alatt készült lecsapni, azt azonban nem tudni pontosan, hogy hol.

“Nem erősíthetem meg ezt az információt, de nekem azt mondták, hogy nem Verviers volt a célpont” – mondta. A La Derniere Heure című helyi lap értesülései szerint a terrorellenes hatóságok péntek éjszaka egy másik embert is elfogtak a szintén Vallóniában található Mons városában. A belga szövetségi ügyészség megerősítette az őrizetbe vételekről szóló híreket, ugyanakkor azt közölte, hogy korai lenne még konkrét terrortámadásról beszélni.

Az RTBF belga közszolgálati televízió közlése szerint a most elfogott gyanúsítottaknak nincs közük az előző heti őrizetbe vételekhez. A rendőrség múlt pénteken több embert is őrizetbe vett, akik a gyanú szerint terrortámadásokat tervezhettek a belga fővárosban a szombati Eb-meccs vetítése alatt.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »