A magyar államalapításra emlékeznek Amerikában is

A magyar államalapításra emlékeznek Amerikában is

Az államalapításra emlékeznek az amerikai magyar közösségek és szervezetek is, szerte az Egyesült Államokban a hétvégén.

A New Jerseyben lévő Garfieldben pikniket rendeznek, a déli Georgia állam magyarjai filmvetítéssel és magyar ízekkel tartják az ünnepet. Seattle városában – amely az északnyugati Washington államban van – és Minnesotában szintén pikniket rendeznek a magyar egyesületek és klubok.

Los Angelesben vasárnap várja az ünneplőket a Magyar Ház és a Szent Istvánról elnevezett római katolikus templom is. San Franciscóban is a Katolikus Misszió szervezett szombaton ünnepséget, de a nyugati parti nagyvárosban másik ünnepi rendezvény is volt, a Golden Gate parkban, ahol Eva Voisin tiszteletbeli konzul mond beszédet. S ünnepi rendezvényt tartott a coloradói magyarok klubja, a dél-floridai magyarok szövetsége és a chicagói magyarok közössége is.

A szövetségi főváros, Washington magyarjainak vendége a ferences Böjte Csaba, aki szombaton, helyi idő szerint kora délután, a washingtoni katolikus bazilika magyar kápolnájában mutatott be misét.

MTI

The post A magyar államalapításra emlékeznek Amerikában is appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »