A magukat gyereknek valló migriceknek is becsengettek Görögországban – nem minden őslakos szülőnek tetszik

Csaknem 1500, magát gyermeknek valló betolakodó kezdte meg hétfőn az iskolát Görögországban, és a kormány szeretné elérni, hogy október végéig az országban tartózkodó több mint 20 ezer, állítólag kiskorú "menekült" mindegyike részt vehessen az oktatásban.

Az 1500 "kisdiák" tanítása országszerte 20 iskolában, valamint "menekült"táborokban vette kezdetét.

A kormány terveit azonban nem minden helyi lakos fogadta kitörő örömmel. Leszbosz szigetén például a feldühödött szülők lakattal zártak le egy iskolát az Athina 984 rádióadó hétfői beszámolója szerint, és érthetően nagy volt a szülők ellenállása a Szaloniki közelében lévő, észak-görögországi Oreokasztro településen is. Ott már hetekkel ezelőtt megkezdődtek a tiltakozások az oktatási minisztérium kilátásba helyezett intézkedései ellen, arra hivatkozva, hogy a "menekültgyerekeket" nem oltották be, így veszélyt jelentenek a helyi iskolásokra.

Nikolaosz Filisz oktatási miniszter azonban múlt héten egy sajtótájékoztatón értésre adta, hogy az oltásról már régen gondoskodtak. A tárcavezető egyúttal leszögezte: a "menekültgyerekeket nem szabad kirekeszteni", meg kell adni nekik a lehetőséget arra, hogy megtanulják a nyelvet, a szabadban pedig együtt játszhassanak a többi gyerekkel.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »