"A magamfajta idealistáknak nincs helyük a mai politikában" – Novák Előd átadta lemondó nyilatkozatát

"A magamfajta idealistáknak nincs helyük a mai politikában" – Novák Előd átadta lemondó nyilatkozatát

/Bővített hír/

Átadta a Jobbik elnökségének a képviselői mandátumáról szóló lemondó nyilatkozatot Novák Előd.

A politikus szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az elnökség szerint augusztus 31-ig nincs lehetőség mandátuma jogerős leadására az Országgyűlésnek, mert a június 13-ai plenáris zárónapig nem tudnák pótolni a helyét egy jogerős NVB-határozattal, ami az új mandátum kezdetét jelentő eskü előtt még szükséges, azonban önkéntes tartalékos kiképzése miatt addig is szünetelteti megbízatását, és javadalmazást sem vesz fel.

Novák úgy fogalmazott, be kellett látnia, hogy Schiffer Andráshoz hasonlóan a "magamfajta idealistáknak nincs helyük a mai politikában, talán egy komolyabb paradigmaváltás, egy komolyabb, radikális változás kell hogy eljöjjön a politikai életben ahhoz, hogy mi is megtaláljuk a helyünket".

Elmondása szerint a határvédelemben szeretne tevékenykedni, vállalkozás indítását fontolgatja, és több időt fog családjával tölteni.

Beszámolt arról is, hogy a párt elnöksége szerdán egyhangúlag a mandátum visszaadására szólította fel. Ezzel összefüggésben megjegyezte: az új elnökségben kicsit papírformaszerűek azok a döntések, amelyeket Vona Gábor pártelnök előzetesen jelez.

Sajnálatának adott hangot, hogy nem jöhet létre a párton belül az a jótékonysági szervezet, amelyre egy évi jövedelmét kívánta felajánlani. Kifejtette, hogy ezt a cigánybűnözés áldozatainak megsegítésére akarta életre hívni, mert értékelése szerint az állam kettős mércét alkalmaz, és nem gondoskodik az érintettekről.

Novák Előd elmondta azt is, hogy a vitákat lezártnak tekinti, és nem tud arról, hogy a pártból kizárnák, így aktivistaként folytatja tevékenységét. Szerinte a tisztújítást megelőzően túl sok jelölést kapott ahhoz, hogy képviselő maradhasson. Kijelentette: az alelnöki programjában leírt állításait fenntartja, és emelt fővel távozik.

A Jobbik volt alelnöke kérdésre azt is leszögezte: új párt alapítását vagy választáson függetlenként indulást nem tervez. Rögzítette azt is, hogy több médiaszereplést nem vállal.

A politikus legnagyobb sikerének nevezte az álláshalmozás tiltását, vagyis a képviselői összeférhetetlenségi szabályokat, és a legfontosabb törekvései között említette a mentelmi jog eltörlését és a politikusok viszahívhatóságát. Megjegyezte: utóbbi esetén nem maradhatott volna a parlamentben Gyurcsány Ferenc vagy a “Párbeszéd a mandátumért” politikusai.

A Dúró Dórára vonatkozó kérdésre azt mondta: minden támogatást megad a feleségének a folytatáshoz, és bízik abban, hogy képes lesz rá.

Novák Elődöt faggatták korábbi akcióiról is. Az uniós zászló elégetéséről azt mondta: arról Szabó Gábor pártigazgató javaslatára azt megelőzően az elnökség döntött, és a Szabadság téri szovjet emlékmű elbontására tett kísérletről is azt megelőzően tájékoztatta az elnökséget, amelynek nem volt ellenvetése.

Megkérdezték arról a korábbi tervéről is, miszerint babarádiót indítana. Azt felelte, hogy az ötletet a gyermekeivel autózás adta, azonban ez megmarad vágyként, mert nem hiszi, hogy túl nagy eséllyel pályázna a Médiatanácsnál az általa képviselt vállalkozás.

(MTI nyomán, képek: Béli Balázs)

A Jobbik volt alelnökének utolsó parlamenti felszólalása:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnovakelod%2Fposts%2F1032215273527780&width=480&show_text=true&height=441&appId


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »