A londoni késes terrorrista természetesen mentális problémákkal küzd

Egy hatvanas éveiben járó nő meghalt, míg öt másik ember megsérült abban a késés támadásban, ami szerda este fél tizenegykor történt a londoni Russell Square-en, a brit főváros egyik turisták és diákok által gyakran látogatott részében – írja a BBC Az első információk szerint mentális állapota jelentős faktor volt tette elkövetésében, de a rendőrség egyelőre a terrorista indítékot sem zárta ki.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A The Guardian beszámolója szerint az elkövetőt, egy 19 éves férfit elektromos kábítópisztollyal, úgynevezett sokkolóval terítették le a rendőrök, őrizetbe vételét követően őt is kórházba kellett szállítani.

Az első információk szerint mentális állapota jelentős faktor volt tette elkövetésében, de a rendőrség egyelőre a terrorista indítékot sem zárta ki. A nyomozásba a gyilkossági osztály munkatársai mellett a terrorelhárítókat is bevonták.

Érdekesség, a hogy a Scotland Yard nem sokkal az eset előtt jelentette be, hogy újabb 600 felfegyverzett rendőrrel erősíti meg a londoni utcákon járőröző egységeit a Franciaországban és Németországban végrehajtott terrortámadások miatt.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »