A lila-fehérek kizuhantak az első osztályból

A lila-fehérek kizuhantak az első osztályból

Pedig a Békéscsaba még vezetett Kispesten, de végül kikaptak, és mivel a Vasas nyert, Szpisljakék mennek vissza az NB II-be.

Mindenféle túlzás nélkül: az életéért játszott szombaton Kispesten a Békéscsaba. Pár kerülettel arrébb a Vasas a Puskás Akadémiát fogadta, és biztos volt, hogy ha a hazaiak nyernek vagy döntetlent játszanak, akkor a Zoran Szpisljak csapatának nyernie kell élvonalbeli tagságának időleges meghosszabbításához. Nem jött össze.

Pedig nem álltak messze a bravúrtól. Az első fél órában a lila-fehérek domináltak, főleg a korábbi válogatott Lackó Zsolt volt aktív. Először az oldalhálóba pofozott egy labdát, majd egy kapu előtti kavarodást kihasználva megszerezte a vezetést a vendégeknek (0-1). Ezzel nagyjából el is lőtte a puskaport a Békéscsaba, a Honvéd viszont beindult. Alig öt perccel Lackó gólja után Baráth Botond szép fejessel egyenlített, nem sokra rá pedig Vasziljevics érkezett egy kipattanóra, és máris kiesésre álltak a viharsarkiak (2-1), hiszen a Fáy utcában vezetett a Vasas.

Az első félidő végén volt egy nagy egyenlítési lehetősége a Békéscsabának, de elszalasztotta, a második 45 percben viszont nem csak a színvonal csökkent, a helyzetek száma is. A Honvéd gond nélkül megőrizte előnyét, a Békéscsaba így egy fordulóval a bajnokság végén elköszönt az NB I-től. Friss feljutóként búcsúznak.

A Vasas most nyert, de ha az utolsó fordulóban a felcsútiak megverik a Pancho Arénában a Honvédot, nekik is nyerniük kell az MTK ellen, különben mennek a Békéscsaba után.

LABDARÚGÓ NB I
32. FORDULÓ
Honvéd–Békéscsaba 2–1 (Baráth 30., Vasziljevics 36., ill. Laczkó 25.)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »