A líbiai iszlamisták parti őrsége is több betolakodót tartóztatott fel, mint a törökök EU-s pénzből kitömött egységei

A líbiai parti őrség vasárnap mintegy 600 migránst tartóztatott fel, akik három csónakkal próbáltak meg átkelni Európába – közölték az észak-afrikai ország hatóságai.

A migránsokat szállító csónakokat az ország északnyugati részén tartóztatták fel a tengeren ez-Zavija városánál, amely 45 kilométerre nyugatra fekszik Tripolitól.

Az afrikai országokból származó "menekültek" az Európai kontinenst három nagyobb, felfújható csónakkal próbálták elérni.

Líbiában több fegyveres csoport küzd az ország ellenőrzéséért, és Líbia egy részén megvetette lábát az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet.

Az országban jelenleg két kormány és két rivális parlament működik, Tripoliban és Tobrukban, amelyek közül a nemzetközi közösség az utóbbit ismeri el. A jövevényeket a fővárost, Tripolit uraló iszlamista fegyveres szövetséghez hű parti őrség egységei tartóztatták fel.

A káoszt kihasználva az Olaszországtól mindössze háromszáz kilométerre lévő líbiai partokról már eddig is több ezren indultak útnak Európába, és félő, hogy az enyhe tavaszi idő beköszöntével újabb menekülthullám kezdődik.

(MTI nyomán)

A mianmari szörnyű háború dúlása elől menekültek, de a rettenthetetlen török parti őrség útjukat állta – 6 milliárd euróból

Az utca emberének véleménye az EU-érett Törökországból: "Akik nem hisznek Allahban, nem emberek, hanem állatok"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »