A Liberálisok hitelt vettek föl, az LMP egy fillért sem szán rá

A Fidesz egyelőre titkolja, hogy mennyit költ a kvótanépszavazási kampányra, a Liberálisok viszont tízmilliós hitelből mennének szembe a kormányzati propagandával. A Jobbiknál nincs külön keret, az LMP pedig be sem száll a kampányba.

Hivatalosan a népszavazást megelőző 50. napon kezdődött a kampány és a voksolás befejezéséig tart, de már tavasszal elárasztották a közterületeket a bevándorlás ellenes hirdetések. A kormányzati kampányhoz a Fidesz is csatlakozik, de a nagyobbik kormánypárt egyelőre titkolja, hogy mennyit költ a kommunikációs hadjáratra. „Amikor az ország sorsa a tét, nagyon fontos dolog. Nyilván átgondoltan tesszük a dolgokat és amikor eljön ennek az ideje, a népszavazás lebonyolítása után, akkor természetesen beszámolunk erről minden érintettnek, és természetesen az Állami Számvevőszék is vizsgálja majd a Fidesz adott évi gazdálkodását és abban minden adat nyilvános lesz, akár az önök számára is” – közölte Halász János, a párt szóvivője.

Bár a népszavazást fontosnak tartja a Jobbik, és a nemre buzdít, a kormányzati propagandával nem akarnak versenyezni. „A mi kampányunk egyéb rendezvényeinken történik, külön erre mi forrást nem tudunk biztosítani, és azt gondolom, hogy egy ilyen kormányzati offenzíva mellett más, a nem szavazatokra buzdító kampány, vagy egyéb, bármilyen reklámtevékenység teljesen szükségtelen, szerintem elég, ha elmondjuk az álláspontunkat” – mondta Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Figyelemelterelő cirkusz az LMP szerint a népszavazás, ezért ők egyetlen fillért sem költenek a választók győzködésére. „A Lehet Más a Politika a kezdetektől hangsúlyozza azt, hogy ez a népszavazás nem szól másról, mint hogy Orbán Viktor kitalálta – mivel a Fidesz-kormány az elmúlt hat évben nem tette rendbe sem az egészségügyet, sem az oktatást, sem egyéb szektorokat –, valamivel elterelje a figyelmet. Ezért a Lehet Más a Politika az egész cirkuszban nem vesz részt, ugyanis mi nem veszünk részt a kampányban, nem fogunk kampányolni így a költségvetésünkből egy fillért sem költünk erre az álságos népszavazásra” – húzta alá Gál József, az LMP szóvivője.

A Liberálisok a kampányra és a népszavazáson feltett kérdésre is igent mondanak. „Európában teljesen egyedülálló, hogy egy népszavazási kampányban az igenek nem kapnak lehetőséget a közmédiában, míg a nemek kapnak, tehát ez egy teljesen abszurd helyzet” – vélekedett Szabadi Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke.

Ellene a Liberálisok bankhitelből kampányolnak: „A 2014-es önkormányzati kampánynál egy 30 millió forintos hitelt, banki hitelt vett fel a párt, aminek a törlesztőrészletei éppen most jártak le. Miután kinulláztuk ezt a hitelt, ezt követően egy tízmillió forintos hitelt vettünk fel erre a kampányra. A Liberálisok óriásplakátokkal, city lightokkal, illetve ilyen utcai kitelepülésekkel kampányolnak” – tette hozzá Szabadi.

A szocialisták az Orbán Viktort turbánban ábrázoló videóval indították kampányukat. A filmmel a népszavazás bojkottjára szólítanak fel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »