A libanoni diákokat is tárt karokkal várja a menekültpolitikáról tárgyaló Trócsányi

Trócsányi László igazságügyi miniszter Libanonban az ország igazságszolgáltatásának vezetőivel folytat megbeszéléseket vasárnapig, és tájékozódik a közel-keleti ország menekültügyi helyzetéről, valamint ismerteti Magyarország nemzetközi migrációra adott válaszait.

Az Igazságügyi Minisztérium az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében arról tájékoztat, hogy Trócsányi László libanoni kollégája, Asraf Rafi meghívására érkezett Bejrútba csütörtökön.

Kiemelték, a miniszterek találkozóján Rafi miniszter tájékoztatást adott az állam területén élő mintegy másfél millió menekült helyzetéről, míg Trócsányi László ismertette a magyar és európai menekültpolitika aktuális kérdéseit, és beszámolt a magyarországi népszavazás eredményéről.

A tárca tájékoztatása alapján a miniszterek egyetértettek abban, hogy a menekültek helyzetére valódi választ a régió konfliktusainak megoldása adhat. Trócsányi László emellett hangsúlyozta, hogy Magyarország elkötelezett a közel-keleti stabilitás megteremtése mellett, amelyet Budapest erejéhez mérten támogat – tették hozzá.

A minisztérium beszámolt arról is, hogy a magyar igazságügyi miniszter találkozott a libanoni legfelső bírósági feladatokat ellátó semmítőszék vezetőjével, Jean Faheddel, a bejrúti legfelső bíróságon bíráknak tartott előadásában pedig Magyarország migrációra adott válaszait ismertette.

Emellett Trócsányi László látogatásán együttműködési megállapodást írtak alá a Szegedi Tudományegyetem és a St. Joseph Egyetem között, aminek eredményeként a magyar miniszter szerint a libanoni diákok európai szintű felsőoktatási képzést kaphatnak Magyarországon – olvasható a közleményben.

(MTI)

További lépéseket tesz a kormány a "szegregáció" ellen – megnyílhatnak a Lauder kapui Kolompár Nintendóék előtt?

Gyermekek, nők és öregek gyilkolására szólított fel a kormány díszvendége – A Kuruc.infót is ő szeretné "célzottan likvidálni"

Az internetes szólásszabadság nevében szervez ajvékolást a Kuruc.info ellen a "magyar" igazságügyi miniszter


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »