A lényeg a statuálás: 7-8 éveket osztogat Merkel bírósága még akkor is, ha fel sem sikerült gyújtani a migránstanyát

Rendkívül súlyos büntetésre: nyolc év, hét év, illetve négy és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélt csütörtökön a hannoveri tartományi bíróság három embert, akik a testület szerint "idegenellenes nézeteik által vezérelve" megpróbáltak felgyújtani egy épületet, amelyben menedékkérők laktak.

A bíróság szerint bizonyítást nyert, hogy az egyik vádlott, egy 31 éves férfi Molotov-koktélt hajított 2015. augusztus 28-ra virradó éjjel a Hannover térségében fekvő Salzhemmendorf nevű falu menedékkérőket befogadó szállására. A koktélt behajította a kétemeletes ház egy ablakán. A szomszédos szobában egy zimbabwei nő aludt három gyermekével. A merényletkísérletben nem sérült meg senki.

Az aljas indokból elkövetett emberölési és gyújtogatási kísérlet miatt nyolc évre ítélt férfi egyik társát, egy 25 éves férfit – aki önkéntes tűzoltóként részt vett az oltásban – a hét év börtönbüntetés mellett kötelezték, hogy kezeltesse alkoholproblémáját.

A négy és fél éves szabadságvesztés büntetést a két férfit a helyszínre szállító autó vezetőjére, egy 24 éves nőre vetették ki. A csoport tettét "nemzetiszocialista idegen- és fajgyűlölet" motiválta – idézték német hírportálok az ügyben eljáró bírót. Az ítélet nem jogerős.

Németországban a menedékkérők szállásai ellen elkövetett támadások száma 2015-ben 173-ra emelkedett az előző évi 28-ról. A bűncselekmények e csoportján belül a gyújtogatásos támadások száma 92-re emelkedett az egy évvel korábbi 6-ról.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Hajtóvadászat Németországban – de persze nem a bevándorlómaffia, hanem a "neonácik" ellen


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »