A lengyel konzulátus autójával hajtottak a tüntető ukránok közé az ukrán-lengyel határon (videó)

Három személy megsérült. Az ukrán tüntetők bosszúból szétverték az autót.

Video of 8YGPA07LtEk

Az incidens július 4-én Ukrajnában, a lengyel-ukrán határ egyik átkelőjénél történt. Az ukrán állampolgárok a kishatárforgalom ideiglenes korlátozása miatt kezdtek tüntetésbe több határátkelőnél.

Az egyik blokádnál egy lengyel rendszámú Peugeot-val a tüntetők közé hajtottak, melynek következtében három személy megsérült. A szemtanúk elmondása szerint az autó a lengyel konzulátushoz tartozik. A sérülteket kórházba szállították, a 43 éves sofőrt pedig rendőrök vitték el. Az ukrán tüntetők bosszúból szétverték az autót – írja a 7dniv.info ukrán hírportál.

A Lemberg megyében található hat lengyel határátkelőből négy még továbbra is blokád alatt van. Lengyelország a varsói NATO-csúcs miatt állította meg a kishatárforgalmat, illetve a római pápa lengyelországi látogatása miatt. Várhatóan a következő hónapban már helyreáll az eddigi nyugalom – jelentette a határőrség.

Lengyelország hétfő éjféltől nem engedi be területére a határ menti térségben élő ukrán állampolgárokat, akik kishatárforgalmi engedéllyel rendelkeznek. Emiatt Lemberg megye három járásában tüntetésbe kezdtek a helyiek. Minden határellenőrző pontnál legalább száz tüntető akadályozza a forgalmat.

Rovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: ukrán-lengyel határ, tüntetés, incidens, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »