A legtöbb nemzeti kisebbségi szervezet választási jelöltlistáját elfogadta a BEC

A Központi Választási Iroda (BEC) csütörtökön közölte, hogy elfogadta több nemzeti kisebbségi szervezet választási jelöltlistáját.

A Központi Választási Iroda AGERPRES hírügynökségnek küldött közleménye szerint a testület csütörtöki ülésén jóváhagyta a Romániai Ukránok Szövetsége, a Romák ‘Pro-Európa’ Pártja, a Romániai Horvátok Szövetsége, a Romániai Német Demokrata Fórum, a Romániai Görögök Szövetsége, a Romániai Albánok Ligája, a Bánsági Bolgár Szövetség, a Romániai Macedónok Egyesülete, a Romániai Olaszok Egyesülete, a Romániai Törökök Demokratikus Szövetsége, a Romániai Zsidó Közösségek Föderációja, a Romániai Rutének Kulturális Szövetsége, a Romániai Szerbek Szövetsége, a Romániai Lipován Oroszok Közössége, a Romániai Örmények Szövetsége, a Romániai Lengyelek Szövetsége, valamint a Romániai Szlovákok és Csehek Demokratikus Szövetsége által benyújtott jelöltlistákat.

A Központi Választási Iroda ugyanakkor visszautasította a Romániai Török-Muzulmán Tatárok Demokratikus Szövetsége, valamint a Fiatalok Offenzívája nevű alakulat képviselőjelölt-listáit. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »