A legnagyobb a világon: Önnek tetszik a pákozdi katonakolosszus?

A legnagyobb a világon: Önnek tetszik a pákozdi katonakolosszus?

Van, akinek tetszik a Vlaszák Mihály ólomkohászati vállalkozó, Vas János protokollajándék készítő és Rohonczi István szobrászművész által már 2006-ban megálmodott koncepció, viszont a közösségi médiában sokan akadnak, akik szerint csupán giccs az egész.

Egy biztos: Rohonczi István alkotását szeptember végén adják át Pákozdon. A helyszín azért is szimbolikus, mert itt zajlott az 1848-49-es szabadságharc egyik legfontosabb csatája, ahol is Móga János altábornagy seregei vereséget mértek Jellasics horvát bán erőire.

Vlaszák Mihály az Indexnek úgy fogalmazott: úgy gondolta, jó hírverés lenne vállalkozása számára, ha megcsinálná a világ legnagyobb ólomkatonáját – ami végül betonból készült el -, az pedig biztos, hogy az emberek beszélnek róla.

Hírdetés

Hozzátette: nem szeretné, hogy az emberek azt higgyék, saját magáról neveztette el az óriási szobrot, mint mondta, a szobrász azért keresztelte Miskára az alkotást, mert a pákozdi ütközet szeptember 29-ére esett, ami Mihály napja.

Az Indexnek megszólaló helyi lakosok örülnek is, meg nem is: van, aki szerint jó, hogy újabb látványossággal gazdagodik a település, van aki viszont kifogásolja, hogy sem az építtető, sem Takács János, független polgármester nem kérte ki a lakosság véleményét a szoborról. Ráadásul egyesek szerint a kivitelező rengeteg törmeléket hagyott abban a dombban, melyen az alkotás áll.

Ön mit gondol, szükség van hasonló alkotásokra? Helyesen járt el a polgármester, amikor nem kérdezte meg a lakosokat az építkezésről? Kommentben kifejtheti a véleményét!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »