A legfejlettebb orosz rakétavédelmi rendszert telepítették a Krímbe

A legfejlettebb orosz rakétavédelmi rendszert telepítették a Krímbe

Oroszország Sz-400-as Triumf típusú légvédelmi rakétarendszert telepített a Krímbe, amely részt vesz a Kavkaz-2016 fedőnevű hadgyakorlaton – közölte pénteken az orosz déli katonai körzet sajtószolgálata.

A légelhárító rendszernek a félszigetre való áttelepítését júliusban előre jelezték az orosz fegyveres erőknél. A hadgyakorlatot követően az Sz-400-as rendszer az egységesített krími légi és tengeri védelem állandó eleme lesz Feodoszijában.

A legfejlettebb, nagy hatótávolságú Sz-400-as rakétarendszer repülőgépek, robotrepülőgépek és ballisztikus rakéták megsemmisítésére alkalmas, 400 kilométeres hatókörben, 30 kilométeres magasságban.

A fegyverzetet az orosz hadsereg 2007-ben állította hadrendbe. 2015 végéig 11 ezredet szereltek fel ilyen rakétarendszerrel, számuk az év végére a tervek szerint 16-ra emelkedik.

(MTI)

Teljes a harckészültség Dél- és Kelet-Ukrajnában – Moszkva a legnegatívabb következményeket ígéri, ha a tűzzel játszanak

Az orosz titkosszolgálat állítja, terrortámadásokat akadályozott meg a Krím félszigeten – az ukránok tagadnak; Putyin: Ukrajna a terrort választotta


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »