A "legális" bevándorlást erőltette Mutti Bécsben is

Németország további segítségét ígérte Görögországnak és Olaszországnak a migránsválságban Angela Merkel németországi kancellár szombaton a leginkább érintett országok kormányfőinek részvételével Bécsben szombaton rendezett migrációs csúcstalálkozón.

Angela Merkel a tanácskozás végeztével hangsúlyozta, hogy az elmúlt egy évben jelentős előrelépés történt az illegális bevándorlás elleni harcban.

“Az kell legyen a célunk, hogy megállítsuk az illegális bevándorlást, amilyen széles körben lehetséges” – hangoztatta.

Görögországnak és Olaszországnak további segítséget ígérve kijelentette, hogy Németország ezekből az országokból több száz migránst fog havonta átvenni.

A németországi kormányfő közölte: fokozni kell a menekültstátusra nem jogosultak visszaküldését, és ennek érdekében erről meg kell állapodni Észak-Afrika államaival, Pakisztánnal és Afganisztánnal is.

“Az illegalitás ellen akarunk fellépni, a legalitás javára” – húzta alá a németországi kancellár.

A balkáni migrációs útvonalról tartott bécsi csúcstalálkozóra az osztrák kancellár német kollégáján kívül meghívta még a görög, a szlovén, a horvát, a szerb, az albán, a bolgár, a macedón és a magyar miniszterelnököt, valamint a román belügyminisztert is. Az útvonal gyakorlatilag március óta zárva van. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a bécsi megbeszéléseket megelőzően kijelentette: mindent meg kell tenni, hogy ez örökre így is maradjon.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »