A lakosság bevonásával dolgozna Izsák-Székely Lóránd Csíkszentmihály községben

Az árvízgondok megoldását, a közbirtokosság tulajdonlevelének tisztázását, az üres házak és a szép, felújított kulturális intézmények élettel való megtöltését tekintené elsődleges feladatának polgármesterként Izsák-Székely Lóránd Csíkszentmihály RMDSZ-es polgármesterjelöltje. Izsák-Székely Lóránt és Fodor Zoltán csíkszentmihályi megyei tanácsosjelölt június 2-i, csütörtöki sajtótájékoztatójukon ismertették terveiket.

Fodor Zoltán elmondta, 8 évig volt Csíkszentmihály községben helyi tanácsos, idéntől pedig Hargita Megye Tanácsának csapatát szeretné erősíteni, a döntéshozó testületben a csíki falvakat képviselni. Hozzátette: Csíkszentmihályon az RMDSZ színeiben egy fiatal, lendületes csapat indul, a tettrekészség jellemzi a polgármester- és a tanácsosjelölteket is.

Izsák-Székely Lóránt elmondta, éppen Ajnádról érkezett, ahol a sok esőzés miatt árvízveszély van. Ennek kapcsán kifejtette, polgármesterként egyik prioritás lenne az infrastrukturális munkák megfelelő elvégzése, mert, mint mondta, a problémát az is okozza, hogy nincsenek az árkok, a vízelvezető sáncok megfelelően kitakarítva. Az infrastruktúra javítása kapcsán azt is ismertette, hogy a Bogát Önkormányzati Fejlesztési Társulás segítségével két éven belül a községben leaszfaltoznak 3,9 km utat.

Csíkszentmihályról, Ajnádról és Vacsárcsiból négyszáz fiatal külföldön dolgozik, sajnálatos ez a nagyszámú elvándorlás – mondta Izsák-Székely Lóránt. A tervei között szerepel, hogy ezekkel az emberekkel tartsa a kapcsolatot, hogy ne szakadjanak el szülőhelyüktől, mint kiemelte: olyan rendezvényeket szervezne, amelyek legalább egy-egy alkalomra hazahoznák az elszármazottakat. Élettel kellene megtölteni az üres házakat és a felújított kulturális intézményeket, fejleszteni a sportbázist, támogatni az ifjúságot és a sportéletet – mutatott rá.

Az RMDSZ polgármesterjelöltje fontosnak tartja, hogy egyenlően kezeljék a község négy faluját. Javítaná a viszonyt az egyházzal és a közbirtokossággal. Utóbbi kapcsán nagyon fontosnak tartja a tulajdonlevél tisztázását, hogy kaphasson a község támogatást a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségtől (APIA). Tisztázná a község határait, mert ez is nagy probléma jelenleg. Hangsúlyosabb szerepet vállalna a kistérségi társulásokban, támogatná a gazdákat, főként a fiatalokat, ennek érdekében folytatnák a tanulmányutak szervezését. Izsák-Székely Lóránt egy másik fontos feladatnak tekinti további testvérkapcsolatok létesítését, de véleménye szerint időszerű a földgáz helyzetének tisztázása és bevezetése a községbe.

Az RMDSZ polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy csapatban szeretne dolgozni, a lakosság közreműködésével, megkérdezésével. Továbbá átláthatóvá tenné a polgármesteri hivatal munkáját, ennek érdekében havonta helyi újságot jelentetnének meg, illetve folyamatosan frissítenék a hivatal honlapját. (rmdsz-rájékoztató)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »