A lakóépületek hőszigetelésére közel 30-40 milliárd euróra lenne szükség Ukrajnában

A lakóépületek szigetelésére 30-40 milliárd euró szükségeltetne, a vállalatok ilyen szintű modernizálása pedig még ennél is nagyobb anyagi befektetést igényelne – jelentette ki Hennagyij Zubko, a regionális fejlesztési kérdésekért felelős miniszter-helyettes.

„Az energetikai piac dinamikusan fejlődik, folyamatosan vezetik be az újabb effektív energia- felhasználási technológiákat, főképpen Európában, azon belül is leginkább Németországban.” – húzta alá Zubko.

Szavai alapján Ukrajnában 200 kilowatt energiát használnak el négyzetméterenként,  Németországban 50 kilowattot, de 25-öt tűztek ki célként maguk elé – tudatja az UNN hírügynökség.

“Nekünk most egyedülálló lehetőségként, új megoldásokat kell ajánlanunk, például a lakóépületek, vagy a lakóépületek egyes csoportjának autonóm fűtési rendszerré való átalakításának a lehetőségét, amit szintúgy javítani kell és modernizálni is. Ez a módszer nemcsak a hálózatok számát csökkenti majd, hanem lehetőséget nyújthat a későbbiekben más fűtési technológiákra való áttérésre is, mint például az alternatívra, elektromosra, vagy pedig gőzfejlesztő berendezésekkel történő fűtésre is.” – húzta alá Zubko.

 

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Az új fűtési szezonban 9 millió család kaphat támogatást UkrajnábanAz 1700 hrivnyát is elérheti a szubvenció átlagos mértéke a fűtési szezonraFölösleges a kőszénnel való fűtésen gondolkodni, mert hamarosan a földgázhoz viszonyítják az árátAz ukránok komolyan ráfizetnek a fűtésre a hálózatokban keletkező nagy veszteségek miattRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, lakóépület, gazdaság, ukrajnai hírek, energiagazdálkodás, energiafogyasztásForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »