„A következményekkel számoljon a MÁV-vezér”

„A következményekkel számoljon a MÁV-vezér”

Pereli a MÁV-ot az az egykori jegyvizsgáló, akit a vasúttársaság azért rúgott ki egy hónappal ezelőtt, mert nem volt hajlandó egyedül elindítani a Nyugatiból egy túl sok kocsiból álló vonatot. Hosszas tárgyalások után a szakszervezet és a MÁV nem tudott megegyezni az elbocsátott kalauz visszavételéről. A vasúttársaság ugyanis csak gyakornoki állást ajánlott az egykori jegyellenőrnek.

„Nagyon megviselt, nem tudok aludni, öt kilót fogytam.” – Két hete nyilatkozta ezt a Hír TV-nek a MÁV egykori jegyvizsgálója. Egy hónapja rúgta ki a vasúttársaság, mert nem volt hajlandó egyedül elindítani a Nyugatiból egy hat kocsiból álló vonatot. A MÁV szabályzatában ugyanis az áll, ha öt kocsinál hosszabb a szerelvény, arra már két kalauz kell, Németh Zsoltnak pedig egyedül kellett volna dolgoznia.

Hosszas tárgyalások után a szakszervezet és a MÁV nem tudott megegyezni az elbocsátott kalauz visszavételéről. A vasúttársaság ugyanis csak gyakornoki állást ajánlott az egykori jegyellenőrnek. „Majd harmad fizetést kapott volna, családja van, nyilván anyagi gondjai jelentkeztek volna, amit nem tud vállalni. És még egyszer, érthetetlen, hát miért kellene neki vállalni? Azt gondolom, hogy akinek bármifajta következményekkel kellene számolni, az a MÁV–Start Zrt. vezérigazgatója” – mondta Bárány Balázs, a VDSzSz Szolidaritás érdekvédelmi alelnöke.

Az érdekvédő úgy fogalmazott, a jegyvizsgáló már csak az igazságszolgáltatásban bízik, ezért perre megy. „Bízik abban, hogy a bíróságon mindenképpen kimondják, hogy igaza van, én is úgy gondolom, és azt is remélem egyébként, hogy még azt megelőzően módunk van arra, hogy visszakerüljön a MÁV–Start Zrt.-hez” – tette hozzá Bárány Balázs.

A MÁV írásban reagált a kialakult helyzetre. Azt írják, ők mindent megtettek az elbocsátott munkavállaló visszavételének érdekében, még azt is felajánlották, hogy a korábbi rendkívüli felmondást közös megegyezéssel való különválásnak tekintik, és a jegyvizsgálóként munkában töltött időt is figyelembe veszik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »