A kovásznai főfogyasztóvédő lemondását kérik

A kovásznai főfogyasztóvédő lemondását kérik

Lemondásra szólította fel a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatal vezetőjét Bedő Zoltán. A Magyar Polgári Párt (MPP) sepsiszentgyörgyi listavezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy Mircea Diacon feljelentette őt az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál, amiért korábban a megyei tanács ülésén a felügyelő lemondását követelte, majd véleményanyagot is írt róla a Székely Hírmondó helyi lapban.

bedoz533_bBedő Zoltán

Ezek után két, burkolt fenyegetést tartalmazó levelet kapott Mircea Diacon brassói felettesétől, majd május 25-én idézést a diszkriminációellenes tanácshoz, mivel Diacon sovinizmussal, nacionalizmussal, szélsőséges magatartással vádolta meg. Az idézést utolsó pillanatban kapta meg, ezért a tárgyaláson nem tudott megjelenni, de levélben cáfolta a vádakat, majd sovén, nacionalista magatartás és hivatali visszaélés miatt feljelentette a testületnél Diacont.

Leírta, hogy a sajtóban több mint 50 cikk jelent meg annak viselt dolgairól, például kocsmai verekedésbe keveredett, miközben „hivatali igazolványát lobogtatta”. „Már csak ez elég ok lett volna a lemondásra. Súlyos, hogy egy főhivatalnok kötekedhet az állampolgárokkal, akiknek a védelmére nevezték ki. Felszólítom, hogy vonja le a következtetést és mondjon le, vagy felettesei vizsgálják ki az ügyét és menesszék!” – zárta Bedő.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »