A Kovászna megyei tanács székely zászlója a következő célpont

A Kovászna megyei tanács székely zászlója a következő célpont

A Kovászna megyei tanács üléstermében az EU, Románia és a megye zászlója mellé kitűzött székely zászló szúrja Sebastian Cucu prefektus szemét, ezért ezt is megpróbálja eltávolíttatni – írta a Krónika.ro.

Tamás Sándor, Sebastian Cucu, Kulcsár Terza József

A prefektus azt mondta az Agerpresnek, hogy a székely zászló hivatalosan nem elismert lobogó, ezért törvénytelen a kitűzése a közintézményeken, vagy az elhelyezése az ülésteremben.

Csakhogy a megyei tanács üléstermében látható székely zászló közben a megyei önkormányzat leltárának része lett. A zászlót Kulcsár Terza József, az MPP hároszéki elnöke adományozta az intézménynek, és javasolta, hogy a lobogót nyilvánítsák közvagyonná. A megyei képviselő testület pedig szerdán határozatot fogadott el erről, így a zászló leltári számot kapott, amit nem lehet csak úgy eltüntetni. Tamás Sándor tanácselnök szerint egyébként a határozatot egyhangúlag fogadták el, a kezdeményezést a román tanácsosok is támogatták szavazatukkal.

Sebastian Cucut azonban ez nem tántorítja el szándékától. Mint mondta: a prefektúra megvizsgálja az adományozott székely zászló közvagyonná nyilvánításáról szóló megyei tanácsi határozatot, és ha úgy találják, hogy törvénytelen, megtámadják a közigazgatási bíróságon.

kronika.ro / foter.ro

The post A Kovászna megyei tanács székely zászlója a következő célpont appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »