A kötelező kvótákról szóló népszavazásról

Az Országgyűlés elrendelte a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazást!

Ez a népszavazás első sorban Orbán Viktor kiépített hatalmi struktúrájának megvédését szolgálja.
Ő úgy gondolja, hogy a nemzetközi jogban deklarált, népek önrendelkezési jogára hivatkozva és támaszkodva, – mint egy kisajátítva azt –,  szembe mehet Brüsszel politikájával.

Orbán Viktor úgy gondolja, hogy míg ő hivatkozni fog a magyar nép önrendelkezési jogára, addig az Alaptörvény 8. cikk (3) pontjára hivatkozva, a választási törvény segítségével semmibe veheti hatalma érdekében ezt az önrendelkezési jogot. Orbán Viktornak addig van csak szüksége a népre, amíg annak általa semmibe vett jogait feltarthatja Brüsszel előtt.
.
Felhívom az Országgyűlés figyelmét arra, hogy az Alaptörvény 8) cikk (3) pontja ellenkezik az Alaptörvény B) és B) cikkek, valamint az R) cikk (1), (2) pontjaival, amelyekre az államforma meghatározása is épül. Tudnia kell az országgyűlés tagjainak, hogy a 8) cikk (3) pontjainak népszavazásra vonatkozó korlátozásai egyben az államforma megváltoztatását. Ha a nép nem dönthet semmilyen őt érintő lényeges kérdésben, akkor az nem köztársaság, nem demokratikus jogállam. Ezért nem csak az országgyűlés, de a brüsszeli döntéshozók figyelmében is ajánlom a 8) cikk (3) pontjának tiltó rendelkezéseit, és javaslom azt is nekik, hogy addig hagyják Orbán Viktor és az Országgyűlés népszavazásra vonatkozó kezdeményezését figyelmen kívül, amíg a magyar nép nem kapja meg azokat az őt illető jogokat, amelyre hivatkozva Orbán függetlenséget akar elérni Brüsszellel szemben. Arra kérem a nemzeti érzelmű jogászokat, hogy juttassák el az illetékes brüsszeli hatóságok részére az itt megfogalmazott igényt, hogy a magyarországi kötelező betelepítési kvótákról szóló népszavazást ne fogadják el érvényesnek mind addig, amíg nem valósul meg gyakorlatban is a magyar nép önrendelkezése, amelyre hivatkozva az EU-s döntésekkel akar Orbán Viktor szembemenni!
.
Ugyancsak javaslom a magyar választóknak, hogy bojkottálják a kötelező népszavazáson való jelenlétet addig, amíg a számukra csak és kizárólag az Országgyűlés illetve a pártján keresztül azt uraló Orbán Viktor szab feltételeket és határoz meg népszavazási kérdéseket. Ajánlatos követelni a választási törvény módosítását is, amely visszahívhatóvá teszi a képviselőket, lehetővé teszi kontrollálásukat és a választók rajtuk keresztül történő törvénykezdeményezés lehetőségét.
.
Magának a kötelező kvótákról tartandó népszavazásnak nincsen értelme. Nehéz előre megjósolni, hogy mi lenen jobb megoldás, Orbán diktatúrája, amely az alacsony energiaárak mellett sem képes már gazdasági növekedést elérni, vagy a betelepülő menekültek, akik a legkevésbé akarnak nálunk élni, így csak ideiglenesen, tranzitzónának tekintve az országot érkeznek hozzánk. Amennyiben a népszavazás kérdése nem változik, vagy nem bővül az itt szóvá tett kívánalmakkal, akkor a népszavazástól távol maradás az egyetlen választási lehetőség, amit még érdemes mérlegelni. A választók nem adhatják meg azt a jogot Orbánnak, amit ő megtagad a választóitól.
.
A választási törvény módosításáról itt olvashatnak:
.
https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/04/22/koveteljuk-a-valasztasi-torveny-modositasat/
.
.
Romek Károly

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Aktuális, Értelmezés, EU, Jog, REFORMOK Tagged: új Európa, EU válság, EU-protektorátus, Európa elárulása, Európa veszte, európai zsidó PT


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »