A kormányzó megvétózta a magzatgyilkosságot büntető törvényt Oklahomában

Megvétózta pénteken Oklahoma állam kormányzója, Mary Fallin azt a törvényjavaslatot, amely bűncselekménynek minősítette volna a művi abortuszt még nemi erőszakból eredő terhesség esetén is.

A tervezetet előző nap fogadta el az amerikai tagállam szenátusa. A törvényjavaslat lehetővé tette volna azt is, hogy bevonják a magzatgyilkosságot végző orvosok engedélyét.

Mary Fallinnak öt napja volt arra, hogy aláírja vagy megvétózza a törvényjavaslatot. A kormányzó – aki egyébként a művi abortusz ellenzője – indoklása szerint azért vétózta meg a törvényjavaslatot, mert az ebben a formájában túlságosan pontatlan, nem kellően egyértelmű.

A javaslatot egyébként 33:12 arányban, de vita nélkül szavazta meg az oklahomai törvényhozás felsőháza. A törvény csak abban az esetben engedte volna meg a magzatgyilkosságot, ha az anya élete veszélyben van.

Fallin a tervezetnek főként azt a részét tartja hiányosnak, amely tisztázná, hogy pontosan milyen helyzet esetén tarthatja elengedhetetlennek az abortuszt egy orvos az anya életének megmentése végett.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Oklahomában megszavazták: bűncselekmény a magzatgyilkosság


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »