A kormány néhány milliárdért kockáztatja az emberek biztonságát

AZ LMP azt követeli a kormánytól, hogy jelenlegi formájában állítsa le a letelepedési kötvények értékesítését, mert az ellenzéki párt rendészeti szakszóvivője szerint az jelentős biztonsági kockázattal jár.

Gerstmár Ferenc szerdai budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a szolgálatoknak mindössze 30 napjuk van a vásárlók átvizsgálására. A politikus ehelyett alapos átvilágítást sürgetett a már kötvénnyel rendelkező több ezer ember esetében is.

Miközben a kabinet szerinte a menedékjogi eljárások kiüresítésével ezen kérelmek töredékét bírálja el kedvezően, addig aki fizet, az családjával együtt letelepedhet és vízum nélkül utazhat az Európai Unióban, ezért még munkahelyeket sem kell teremtenie, befektetéseket sem kell Magyarországra hoznia – sorolta kifogásait az ellenzéki párt országos elnökségének tagja.

A kormány néhány milliárdért kockáztatja az emberek biztonságát – jelentette ki Gerstmár Ferenc. Arra a sajtóhírre utalt, amely szerint elítélt bűnöző is vásárolt már kötvényt.

Dömötör Csabának nem tetszett a Magyar Nemzet cikke

Az erről szóló cikket, mely a Magyar Nemzet hasábjain jelent meg kedden Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára rágalomnak minősítette. Az ellenzéki pártok inkább megszüntetnék a „kapzsi” rendszert, mely „veszélyezteti az emberek biztonságát”.

A tájékoztatón az LMP politikusa kérdésre az önkormányzati köztisztviselők és a béremelésből kiszoruló pedagógusok jövedelemnövelését is sürgette.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »