„A kormány mindenkiből kihozta a leggonoszabb énjét”

„A kormány mindenkiből kihozta a leggonoszabb énjét”

A magyar kormány 16 millió eurót költött eddig arra, hogy eltorzított információkat juttasson el a választókhoz a kvótanépszavazás előtt – írja a Human Rights Watch. Egy brit lap szerint Orbán Viktor a szélsőjobboldalt megszégyenítő idegenellenes kampányt folytat.

A magyar kormány mindenkiből kihozta a leggonoszabb énjét. Ezzel a felütéssel kezdi az összefoglalóját a népszavazásról a brit The Guardian. Emlékeztetnek, hogy a magát konzervatívnak tartó Fidesz inkább szélsőjobboldali, idegengyűlölő retorikát folytat. A miniszterelnök Európa-ellenessé próbálja tenni a választóit, kampányának lényege a rettegés. A magyar állapotokról pedig sokat elmond, hogy a civil pénzből működő Kétfarkú Kutya Párt a legnagyobb ellenfele a kormánynak, és nem az ellenzék.

Orbán Viktor politikai hasznot remél a gyűlöletkeltéstől. Erről szól a Reuters összefoglalója. A kampány stratégiája működni látszik, csak az a kérdés, hogy elegen mennek-e el, és hogy érvényes lesz-e az eredmény, az ugyanis szinte biztos, hogy a bevándorlásellenes retorika fog nyerni.

A magyar kormány 16 millió eurót költött eddig arra, hogy eltorzított információkat és idegengyűlölő üzeneteket juttassanak el a szavazókhoz, írja a Human Rights Watch. Emlékeztetnek, hogy ehhez képest 60 éve, 1956-ban sok magyar volt hálás azért, hogy befogadták valahol, pont olyan alapelvek miatt, amik ellen most a magyar kormány harcol.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »