A kormány még nyolc milliárdot adott a TF fejlesztésre

A kormány még nyolc milliárdot adott a TF fejlesztésre

A Magyar Közlönyben megjelent legfrissebb határozat szerint a Testnevelési Egyetem fejlesztésének állami támogatása korábbi 36,36 milliárd forintról 44,37 milliárdra módosult.

A magyar kormány kibővítette új időszakot és még több pénzt határozott meg a TF fejlesztésére – derül ki a Magyar Közlönyből. Az első alkalommal 2016-2018-ra összesen 36,36 milliárdra tervezett költségvetést a mostani határozatban leírtak szerint 2017-2019-re és 44,37 milliárd forintra módosították. 2015-ben egyébként az előkészítésre és a tervezésére már jóváhagytak 500 millió.

Azt is jelezték, mire költhető el a pénz:

– Új campus épül, amelyhez egyrészt korszerűsítik a jelenlegi infrastruktúráját, másrészt bővítik az eredeti helyszínt

– A bővítéshez igénybe veszik a Sportkórház által használt területeket – ezzel összefüggésben Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének 2017. június 30-ig gondoskodnia kell a Sportkórház új telephelyre költöztetéséről

– Új sportlétesítményeket kap az egyetem a Csörsz utca 2-4. szám alatti ingatlanon

– Velencén az új vízisport-telep és rekreációs központot alakítanak ki.

Ezeken túlmenően a TF-fejlesztés következő ütemeként 2018-2022 között a Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részén sport és szabadidős célú városfejlesztés valósul meg.

A föld alá költözik a TF leégett csarnokaMocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora korábban az MNO-nak beszélt a megálmodott deszkás parkról és jégpályáról, de mondott részleteket a tavaly leégett atlétikai csarnok új helyszínéről is. Túlzás nélkül állíthatjuk: ha igazak a Csörsz utcába elképzelt, futballpálya alatt megbújó multifunkciós aréna tervei, a világ a csodájára jár majd.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »