A kormány jóváhagyta a változtatásokat Szavcsenko törvényében

Csak a „kisebb” bűncselekményeket elkövető személyeket fogják a közeljövőben kiengedni a börtönből.

A Miniszteri Kabinet szerdai ülésén elfogadta a változtatásokat az úgynevezett Szavcsenko törvényben.

A törvényben alkalmazott változtatások ismertetése közben Pavlo Petrenko igazságügyi miniszter közölte, hogy Szavcsenko törvénye értelmében 35 ezer elítéltet kellene szabadlábra helyezni, ebből 8500 foglyot már ki is engedtek.

„ Mi azt javasoljuk, hogy fogdába csak a könnyebb és közepesen súlyos bűncselekmények elkövetői kerülhessenek.  A súlyos bűncselekmények elkövetőinek azonban ezt a lehetőséget nem adjuk meg.” – mondta Petrenko.

A miniszter szavai alapján kérelmezni fogják, hogy ezeknek a változtatásoknak a megvitatását a parlament ne halogathassa.

A Korrespondent emlékeztet, hogy Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök szeptember 20-án Szavcsenko törvényének a megszűntetése mellett foglalt állást.

Nagyija Szavcsenko törvényének köszönhetően sok botrányhős került szabadlábra. Két korábbi magas rangú hivatalnokon, Ihor Zvaricson és Viktor Lozinszkijon kívül még 5961 olyan személy került ki a rácsok mögül, akik korábban súlyos bűncselekményekért lettek letartóztatva: 10-en nemzetbiztonság ellen elkövetett bűncselekményekért, 832-en gyilkosságért, 531-en súlyos testi sértésért, 1120-en fegyveres rablásért, 863-an rablásért, 1340-en lopásért – írja a Korrespondent.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Nagyija Szavcsenko, Ukrajna, rabok, emberi jogok, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »