"A kormány elkésett a népszavazással, azonnali alkotmánymódosítás kell!"

Ezt mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Lukács Attila, a Jobbik választókerületi elnöke Mezőkövesden. A politikus szerint a Fidesz fáziskésében van: tavaly a népszavazás még időben eredményre vezetett volna, a brüsszeli nyomás miatt azonban ma már ennél gyorsabb megoldásra van szükség.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Lukács Attila emlékeztetett: tavaly ősszel a Jobbik több képviselője is népszavazást sürgetett, erről azonban a Fidesz hallani sem akart, mondván: „egyértelmű kérdésről minek népszavazás”. Most, hogy Brüsszellel kell a döntésben versenyt futni, és azonnali lépésekre lenne szükség, Orbán Viktor az események után kullogva a népszavazás mellett döntött, ami a jelenlegi helyzetben lassú, a sikeressége kétséges, és 5 milliárd forintba kerül az adófizetőknek érvelt Lukács.

Ezzel szemben – tette hozzá – a Jobbik beadta alkotmánymódosítási javaslatát, amely gyors, ingyenes és garantáltan eredményes, ehhez mindössze a kormány népszavazási kérdését kijelentő módban be kell emelni az alaptörvénybe: „Az Európai Unió az országgyűlés hozzájárulása nélkül nem írhatja elő nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését.”

Lukács Attila felháborítónak nevezte, hogy Rubovszky György az országgyűlés igazságügyi bizottságának kormánypárti elnöke azt mondta, hogy akár a házszabályellenesen is, de a Jobbik alkotmánymódosítási beadványát el kell lehetetleníteni. Ez bizonyítja, hogy a Fidesz számára a kvótaellenes népszavazás nem cél, hanem eszköz, hogy a minél tovább eltereljék a figyelmet a mindent elárasztó korrupcióról, illetve az oktatási, egészségügyi és szociális krízisről.

A mezőkövesdi Jobbik a kötelező kvóta elutasítása mellett fontosnak tartja a visszatoloncolás megakadályozását is, az erről szóló indítványukat azonban a fideszes többség nem szavazta meg.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »