A kórház folyosóján töltötte az éjszakát a házaspár

A szegedi II. Kórház urológiai osztályának folyosóján töltötte az éjszakát egy csontvelőrákos férfi és felesége – írja a szegedma.hu.

L. Pétert hetente viszik kemoterápiás kezelésre, február 16-án ugyanakkor a férfinek erős fájdalmai voltak, felesége este hat előtt kihívta hozzá a mentőt. A mentősök fél kilenckor érkeztek, feleségével együtt bevitték a férfit a kórházba, ahol szakszerűen ellátták és haza is engedték. L. Péterné a szegedma.hu-nak azt mondta, a szakorvos férje füle hallatára rendelte meg a betegszállítót. Hozzátette, férjét kitolták egy lerobbant hordágyon, mondván, hogy a 21.38-kor megrendelt betegszállító hamarosan megérkezik. Az asszony végül az egész éjszakát a kórház folyosóján töltötte a hordágy mellett, szék pedig nem volt, ahova leülhetett volna.

L. Péterné hiába hívta a 1820-as telefonszámot, arról tájékoztatták őt, hogy részükre nem rendelt senki betegszállítót. Ugyanakkor találkozott a kezelőorvossal is, aki nem értette a helyzetet. Az autó végül másnap délelőtt fél 11 körül érkezett meg a betegért és feleségéért.

A lap megkereste a klinikát, ahol azt közölték, ők megrendelték a betegszállítót és ezt bizonyítani is tudják. Az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének igazgatója, Zentay Attila pedig a szegedma.hu-t arról tájékoztatta, hogy vizsgálatot kezdeményeznek az ügyben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »