A koraszülöttosztály mellett van a vécé, ahol a halottat találták

A koraszülöttosztály mellett van a vécé, ahol a halottat találták

Közvetlenül a koraszülöttosztály mellett van az a mosdó, ahol többnapos holttestet találtak a Dél-pesti kórházban. Akkor találták meg, amikor a takarító bement, hogy kitakarítsa a helyiséget. A kórháztól szerettük volna megtudni, hogy erre milyen gyakran kerül sor, de a főigazgató a vizsgálatok végéig nem nyilatkozik.

A Jahn Ferenc kórház kilencedik emeleti férfi mosdójában vasárnap találták rá egy többnapos holttestre. Azt, hogy mi történt vele, nem tudni, a rendőrség szerint kizárt, hogy megölték volna a férfit. A mosdó közvetlenül a koraszülöttosztály mellett van, a holttestet akkor találták meg, amikor a takarítónő bement, hogy kitakarítsa a vécét.

„Ez több gondolatot ébreszt az emberben. Hanyagság, nem odafigyelés, pénzhiány, mindegyik lehet, de véleményem szerint elsősorban hanyagság. Hogy a 21. században egy egészségügyi intézményben három napon keresztül ne nézzenek be egy mellékhelyiségbe, az elképzelhetetlen számomra” – jelentette ki Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Az MSZP szerint ha a kórházaknak több pénzük lenne, nem fordulhatnának elő ilyen esetek. Szerintük a mostaninál öt-hatszázmilliárd forinttal kellene többet költeni az egészségügyre. A párt képviselője a Hír TV-nek azt mondta: lenne rá pénz a költségvetésben. „Fölösleges megvalósítani a luxusberuházásokat, mint Orbán Viktor Várba költözése, fölösleges megépíteni azokat a stadionokat, amelyekben nem ül senki, fölösleges olyan beruházásokat finanszírozni, amelyekre nincs olyan társadalmi igény, hogy legalább használnák őket” – mondta Korózs Lajos országgyűlési képviselő.

A Fidesz nem nyilatkozott az ügyben.

Az, hogy több napig nem vették észre a mosdóban lévő halottat, azért is furcsa, mert amikor a Hír TV ott járt, azt látta, hogy a vécé fölülről nyitott, vagyis ha valakinek az tűnik fel, hogy túl sokáig van bezárva, és aki bent van, sem a kopogásra nem reagál, sem arra, ha hangosan szólnak hozzá, akkor a kórházi személyzet tagjai meg tudják nézni, hogy nem lett-e rosszul az illető.

A kórház igazgatóságán azt mondták, a főigazgató csak a vizsgálat lezárása után fog nyilatkozni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »