A Kolozsvár elvitte Váradról a Román Kupát

A Kolozsvár elvitte Váradról a Román Kupát

Nem tudta megtörni a Román Kupa négyes döntőjének „szervezői átkát” a Nagyváradi VSK férfi kosárlabdacsapata: a hétfő esti döntőben a Kolozsvári U-BT 82:75-re győzve elvitte a trófeát.

vskukup1_b(fotó: Total Baschet/facebook)

A Szamos-partiak öt év szünet után nyertek ismét serleget egy olyan finálé után, amelyben mindkét fél a végsőkig küzdött. A két csapat mindvégig fej fej mellett haladt, de amikor a zsúfolásig megtelt Antonio Alexe Sportcsarnok hazai közönsége már kezdte elhinni, hogy a piros-kékek nyerni tudnak, az ellenfél fordított, és a hajrában felülkerekedett Cristian Achim tanítványain.

„Nagyon nagy csalódás mindenkinek. Mindnyájan nagyon szomorúak vagyunk, de ilyen a sport. Nekünk most mindent meg kell tennünk, hogy talpra álljunk” – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón a vesztesek vezetőedzője. Elismerte, a büntetődobásaik elképesztően gyenge arányára semmilyen mentségük nincs, márpedig ez jelentette a különbséget a két alakulat között. „Nagyon kiélezett volt a meccs. Nagyon jók voltunk labdaszerzésben, ez nagy pluszt jelentett. A többi százalék nagyjából hasonló volt, de a büntetőknél elvéreztünk. Amikor 17/31 az arányod, nincs miről beszélni” – magyarázta csalódottan.

vskukup_b(fotó: Zi de Zi Oradea & Bihor/Facebook)

Vele ellentétben a Kolozsvári U mestere, Marcel Țenter érthető örömmel nyilatkozott a piros-kék konfettiesőben tartott ünnepi körtáncuk után. „Nekem a Kolozsvári U-BT nagyon sokat jelent. Játékosként két bajnoki címet nyertem itt, majd edzőként egyet, és most pedig sikerült egy Román Kupát is megszerezni. Ennek nagyon örülök és remélem, hogy ez még jobban összeérleli a csapatunk magját, és a folytatásban egyre jobban fogunk játszani” – fogalmazott. A szakember külön megdicsérte Kúti Nándor teljesítményét, aki szerinte „fenomenális játékkal” hálálta meg azokat a perceket, amelyeket korábban az élvonalbeli meccseken pályán tölthetett.

A Kolozsvári U-BT legjobbja különben Filip Adamovics (24 pont) és Kyndall Dykes (16 pont) volt, míg a házigazdáktól Uros Lucsity (14 pont) és Rade Markovics (13 pont) volt a leghatékonyabb; a csapatkapitány Will Franklin és Andrei Mandache gyengébb napot fogott ki, Martin Zeno pedig sérülés miatt nem léphetett pályára.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »