A kollektíva Novák Károly Attilát választotta meg a Kosztolányi gimnázium igazgatójának

A kollektíva Novák Károly Attilát választotta meg a Kosztolányi gimnázium igazgatójának

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanári kara és dolgozói a ma, augusztus 18-án megtartott ülésükön Novák Károly Attilát választották meg az iskola igazgatójának, azzal együtt, hogy a kollektíva továbbra is kitart azon véleménye mellett, hogy Varga Anikó irányítása alatt az elmúlt tizenhárom évben a gimnázium megfelelően működött – áll a tanintézmény tantestületének szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Mint kifejtik: az MNT sajtószolgálatának 2016. július 1-i közleménye nyomán „egyértelművé vált, hogy a Magyar Nemzeti Tanács testületeinek májusi döntéseit figyelembe véve Hajnal Jenő a tanács elnökeként Varga Anikót továbbra sem tudja támogatni”, annak ellenére, hogy a tanári kar és az iskolaszék a volt igazgatót választotta újra.

A tanári kar közleményében kifejtik: Varga Anikó az alapítás óta állt a Kosztolányi Dezső Gimnázium élén. „Vezetésével egy nyitott szellemiségű, a diákok tanulmányi előmenetele mellett a tudatos társadalmi szerepvállalást is fontosnak tartó, határainkon túl is elismert intézmény született meg, mely a tanulmányi sikerek mellett a tanulók kreativitását, önálló tevékenységeit is kiemelten támogatja. Ezt a közös munkával megteremtett szellemi környezetet szeretnénk tovább éltetni. Mivel a közlemény szerint az igazgatói pályázat vonatkozásában az igazgató személyére vonatkozó döntés teljes mértékben a tanári kartól és az iskolaszéktől függ, annak reményben, hogy az MNT betartja ezt az általa hivatalos közleményben megfogalmazott állítást, úgy döntöttünk, hogy a közlemény nyomására kialakult helyzetet a gimnázium javára fordítjuk, és ami a legfontosabb: védjük és megtartjuk az iskola arculatát. Mint ahogyan a gimnázium öregdiákjai is hangsúlyozták tiltakozásukban: az iskola és annak szabad szellemisége a tét” – fogalmaznak.

Novák Károly Attila a gimnázium megalapítása óta az iskola tanára, munkájával jelentős mértékben hozzájárult az intézmény profiljának kialakításához, az elmúlt 13 év alatt részt vett annak fenntartásában, ápolásában, áll a közleményben. „Megválasztásában biztosítékát látjuk e szellemiség megőrzésének” – szögezik le, majd pályázatának részletét idézik: „A gimnáziumnak az évek során kiépített jó hírnevét és eredményességét, mint ahogy volt diákjaink által újra és újra hangoztatott egyedi hangulatát meg kell őrizni a továbbiakban is, mivel az intézmény fennmaradását főleg ezekre lehet alapozni.”

A gimnázium az idei tanévet minden nehézség ellenére, az eddigi évek legnagyobb tagozatszámával kezdi. „Részünkről továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a legjobb tudásunkat adjuk a diákjainknak. Erre kötelez minket a tanulók és a szüleik kiállása a gimnázium mellett. Tesszük ezt annak reményében, hogy munkánkat nem nehezítik és objektíven az esélyegyenlőség jegyében bírálják majd el” – áll a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanári karának közleményében.

Kapcsolódó cikkek:

Tegnap zárult le a Kosztolányi gimnázium igazgatói pályázata

Az MNT továbbra sem támogatja Varga Anikó iskolaigazgatói kinevezését


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »