A KOLLEKTÍV AGYMOSÁS HATÁSA: Az amerikai fiatalok aggasztóan magas hányada kedveli a kommunizmust

A KOLLEKTÍV AGYMOSÁS HATÁSA: Az amerikai fiatalok aggasztóan magas hányada kedveli a kommunizmust

A fiatal amerikaiak jelentős része szavazna egy „szocialista”, sőt akár egy „kommunista” jelöltre is, ha lenne rá lehetőség – derül ki a washingtoni Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány, a VOC kutatásából. A felmérés szerint a Lenin munkásságát ismerők negyede kedveli a szovjet diktátort, a túlnyomó többség szerint Hitler több ember haláláért felelős, mint Sztálin, és Marx szimpatikusabb nekik, mint a Biblia.

Magyar Menedék - Badiny

A 16-20 év közötti amerikai fiatalok 45 százaléka szavazna „szocialista” és 21 százaléka „kommunista” jelöltre a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány (VOC, Victims of Communism Memorial Foundation) felmérése szerint. A kommunizmusról alkotott felfogást először kutatták ilyen módon az Egyesült Államokban, az alapítvány évente szeretné megismételni a felmérést, ami a YouGov közvélemény-kutató vezetésével készült.

Az alapítvány kutatásából az derül ki, hogy az ezredforduló körül születettek azt hiszik, George W. Bush több ember haláláért felelős, mint Sztálin, és a túlnyomó többségük nincs tisztában a kommunizmus áldozatainak számával. Valamint előnyben részesítik Marx Károlyt a Bibliával szemben.

A jelentésből az is kiderül, hogy az amerikaiak majdnem 70 és a Z-generáció majdnem 60 százaléka úgy tudja, hogy Hitler több embert ölt meg, mint Sztálin; 75 százalék alábecsüli a kommunista rezsimek által megölt emberek számát, amit eléri a százmilliót; és akik ismerik Lenint, azok közül 25 százalék szimpatizál vele.

Marion Smith, az alapítvány ügyvezető igazgatójának elmondása szerint a VOC megalapítása óta figyeli a hidegháború után született generációknak a kollektivista rendszerekkel és sötét történelmükkel kapcsolatos, igen hiányos tudását. Hozzátette: „sajnos ez a jelentés, amit évente ki szeretnénk adni, alátámasztja ezt az aggasztó benyomást.”

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »