A KMKSZ üdvözli a kötelező betelepítésről tartott népszavazás eredményét

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöksége hétfőn Ungváron kiadott nyilatkozatában üdvözli a kötelező betelepítésről vasárnap Magyarországon tartott népszavazás eredményét.

Az MTI-hez is eljuttatott dokumentum szerint a KMKSZ üdvözli a 2016. október 2-án tartott magyarországi népszavazás eredményét. “Annak ellenére, hogy a részvételi mutatók nem érték el az érvényességi küszöböt, a magyar társadalom egyértelműsítette álláspontját a kérdésben” – áll a nyilatkozatban.

A KMKSZ vezető testülete leszögezte: “a szavazati jogukkal élő választópolgárok zöme nemet mondott a kötelező betelepítési kvótákra, ami elegendő ahhoz, hogy a magyar kormány meghozza azokat a jogi lépéseket, melyek többek között az alaptörvényben is rögzíthetik a kényszerbetelepítések tilalmát, továbbá megfelelő hivatkozási alapot biztosít arra, hogy Európai Uniós szinten is megjelenhessen a magyarok véleménye”.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: KMKSZ, kvótareferendum, kárpátaljai magyarság, Kárpátalja, Magyarország, népszavazásForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »