A KMKSZ reagált a választási manipuláció vádjára

A KMKSZ elnöksége megdöbbenéssel értesült a Koresspondent.net blogoldalán, majd a zakarpattya.net oldalán is megjelent ukrán nyelvű sajtóhírről, melyben arról tájékoztatták az olvasókat, hogy Szövetség válaszmányi tagjai törvénytelen eszközökkel próbálta meg a 2016. október 2-án tartott magyarországi népszavazás eredményeit meghamisítani. A cikkben a KMKSZ választmányi tagjainak névsorát is közölték, a választási manipulációban részt vevő személyekként bemutatva őket. A nevezett írást a megjelenést követő napon eltávolították a Koresspondent.net oldaláról, illetve a szerző adatai is változtak.

Sajnálatos módon nem első eset, hogy ukrán hírportálokra hamis és megtévesztő információk kerülnek fel, azzal a céllal, hogy a KMKSZ-t és annak tisztségviselőit, tagságát lejárassák. A Szövetség mélységesen elítéli az ilyen jellegű megnyilvánulásokat és a helyi magyarság ellen irányuló provokatív cselekedetként értékeli, továbbá határozottan kiáll az ukrán törvények és az Alkotmány által garantált alapvető szabadságjogok és a személyes adatok védelmének betartása mellett.

A KMKSZ levélben fordult a nevezett hírportálokhoz, melyben magyarázatot és helyreigazítást kér a közölt írásról, illetve jogi útra tereli az ügyet.

A KMKSZ Elnöksége

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:A KMKSZ üdvözli a kötelező betelepítésről tartott népszavazás eredményétA „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány közleményeA kárpátaljai magyarság esélyeit vitatta meg a KMKSZ XVII. közgyűlése BeregszászonRovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: KMKSZ, kvótareferendum, Kárpátalja, kárpátaljai magyarság, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »