A kitiltás miatt háborog a baloldali kispárt

A kitiltás miatt háborog a baloldali kispárt

A PM szerint meggondolatlan lépés volt úgy kitiltani a turistabuszokat a budai Várból, hogy nem biztosították a turisták megfelelő utaztatását és a buszok elhelyezését.

Az I. kerületi önkormányzat a Várhoz közeli Attila úton frissen alakított ki buszparkolót egy korábbi virágokkal beültetett területen. A PM helyi képviselője szerint nem ilyen kapkodva meghozott lépésekre van szükség, mert tucatnyi parkolóhely nem oldja meg a problémát, csak a zöld felületeket csökkenti. A nyári főszezonban naponta 300-400 busz is megfordul a Vár környékén, ezért a párt végleges és jól kidolgozott megoldást akar.

„Volt terv arra, hogy ezeknek a buszoknak legyen pihenőhelye a Déli pályaudvar felhagyott üzemi területén. Azt gondolom, hogy ez jó megoldás lehetett volna. Sajnálatos, hogy a Közlekedésfejlesztési Operatív Programból pont azok a beruházások nem készültek el, amik a helyben lakóknak a kényelmét szolgálták volna, illetve a turizmus feladatait megoldották volna. Ehelyett kapunk minisztériumokat a Várba” – nyilatkozta Váradiné Naszályi Márta, a PM I. kerületi önkormányzati képviselője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »