A király meztelen – Pukli miatt felmondott egykori harcostársa

Petíciót írtak a Teleki Blanka Gimnáziumba járó gyerekek szülei azért, hogy vegyék vissza a tanárt, aki felmondott, mert nem értett egyet Pukli István március 15-én mondott beszédével. Az igazgató a Tanítanék Mozgalom egyik vezéralakjaként a demonstráción bocsánatkérésre szólította fel a kormányt a közoktatásban kialakult állapotok miatt.

Magyar Menedék - Badiny

A Magyar Idők birtokába került a levél, amit nyolcvan szülő fogalmazott meg a zuglói tankerület igazgatójának. Abból kiderül: Bereczky Csongor angoltanár-osztályfőnök a március 21-i értekezleten helytelenítette, hogy Pukli egyeztetés nélkül tesz, a gimnázium nevében, tesz ilyen horderejű kijelentéseket.

A tanár az iskolára nézve veszélyesnek tartotta nemcsak ezt, hanem a média túlzott jelenlétét is az intézményben. Jelezte, ha nem változik a helyzet, felmond. Másnapra Pukli István összehívott egy egyeztetést, és közölte, Bereczky megpróbálta megalázni őt a tantestület előtt, és szerinte is jobb lenne, ha felmondana.

A tanár ezt 23-án megtette, ugyanakkor erről a diákok és szülők csak a tavaszi szünet után értesültek. Most a petícióban azt írták: megdöbbentőnek tartják a fejleményt, mindent megtennének azért, hogy tanárukat és osztályfőnöküket visszakapják.

Mindez azért furcsa, mert korábban, amikor a Teleki csatlakozott a miskolci Hermann Ottó Gimnázium nyílt leveléhez, Pukli és Bereczky még együtt szerepelt több tévéműsorban. A tanár akkor azt hangsúlyozta, hogy a tantestület száz százalékban támogatta a lépést, szerinte “a gyerekek feje fölött kísérleteznek a gyerekekkel”.

Akkor még együtt követelték az alaptanterv felülvizsgálatát, a tankönyvválasztás szabadságát, az iskolák gazdasági önállóságának és az igazgatók jogköreinek a visszaállítását. „Alapvetően olyan reformokat várnak el tőlünk, amelyek nincsenek előkészítve, nem próbálták ki Magyarországon”.

hír24


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »