A Kedves Vezető csodatételeinek nyomdokain: makkos cipőben "mászta meg" a kultikus hegyet az uralkodó

A Kedves Vezető csodatételeinek nyomdokain: makkos cipőben "mászta meg" a kultikus hegyet az uralkodó

Speciális felszerelés nélkül, fekete, térdig érő szövetkabátban és elegáns bőrcipőben „mászta meg” Kim Dzsong Un a 2744 méter magas, hófedte Pektu-hegyet. Az észak-koreai KCNA állami hírügynökség fotói alapján úgy tűnik, a kiruccanás meg sem kottyant a sztálinista diktatúra uralkodójának, derűsen pózolt a hegy csúcsán hívei körében.

Azt sem felejtette el közölni a KCNA, hogy Kim Dzsongun állítólag körbenézett a Pektun, és azt mondta, hogy új hotelt és még több pihenőhelyet kell kialakítani a csúcson.

Hírdetés

Az észak-koreai vezető nem először járt a hegyen, több alkalommal is megmászta már, de tél derekán még sosem találkozott ilyen ragyogó napsütéssel, mint most. Az azonban az észak-koreai állami hírügynökség fotóiból nem derült ki, hogy Kim Dzsong Un mikor is látogatott a Pektura.

A vulkanikus hegy egyébként Észak-Korea történelmileg kiemelkedő jelentőségű hegye, Kim DzsongUn édesapja, Kim Dzsong Il állítólag a hegyen látta meg a napvilágot: a hivatalos észak-koreai álláspont szerint a vulkán egy titkos katonai támaszpontján született, szülőháza pedig zarándokhellyé vált. A Pektu jelentőségét emeli, hogy Észak-Korea címerében is megjelenik.

(MNO nyomán)

Azért a Kedves Vezető csodatételeitől még távol van az örökös: A diktátornak soha nem volt széklete


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »