A Kaszpi-tengerről indított cirkálórakétákat az orosz haditengerészet az Iszlám Állam szíriai célpontjaira

A Kaszpi-tengerről indított cirkálórakétákat az orosz haditengerészet az Iszlám Állam szíriai célpontjaira

A Kaszpi-tengerről indított 26 cirkálórakétát az orosz haditengerészet a Szíriában tevékenykedő iszlamista terroristák állásaira. A rakétákat összesen négy hadihajó fedélzetéről indították az Iszlám Állam szíriai célpontjaira, miközben az orosz támadással egy időben Basár el-Ászád elnök kormánycsapai nagyobb szárazföldi támadást indítottak az arab ország tekintélyes részét ellenőrzés alatt tartó iszlamisták ellen – jelenti a Reuters és az El-‘Árábijjá összarab hírtelevízió.

Úgy látszik, Oroszország másokkal ellentétben nem csak szavakban támadja a kegyetlenségeiről elhíresült Iszlám Állam és más terrorista szervezetek fegyveres egységeit, hadállásait, hanem a gyakorlatban is. Az orosz haditengerészet ma első ízben sújtott le Szíriában az iszlamistákra, még pedig a távoli Kaszpi-tengeren tartózkodó négy hadihajóról tizenegy célpont ellen indított 26 cirkálórakétával. Vlagyimir Putyin elnöknek az orosz védelmi miniszter, Szergej Kuzsugetovics Sojgu tett jelentést a szíriai iszlamista célpontok elleni rakétatámadásról.

Hírdetés

Az orosz védelmi miniszter egyben elmondta: a Kaszpi-tengerről indított cirkálórakéták Irán és Irak területe fölött is átrepülve mintegy 1500 kilométer távolságot tettek meg, mielőtt becsapódtak a kijelölt szíriai célpontokon. A célpontok megsemmisültek, de a polgári lakosság körében a rakéták robbanása nem okozott sérüléseket, hangsúlyozta az orosz miniszter.

J. el-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »