A kamara szerint a kormány felrúgja a megállapodást

Tiltakozik a Magyar Orvosi Kamara, hogy a kormány feltételekhez kötné a háziorvosoknak folyósítandó, hatmilliárd forintos többlettámogatás kifizetését.

Éger István, a köztestület elnöke azt mondta: szakmai egyeztetés nélkül, a korábbi szóbeli megállapodást felrúgva akarják a háziorvosokat többletmunkára kötelezni. Az orvosi kamara elnöke arra emlékeztetett, hogy anyagi okokból több mint 300 háziorvosi körzet betöltetlen az országban. A testület az Országos Egészségügyi Pénztár és két másik egészségügyi háttérintézmény megszüntetését is elutasítja, mivel szerintük ezáltal az utolsó akadály is elhárulna az egészségügyi rendszer privatizációja elől.

„Ez a pénz jár az alapellátóknak, mert nem az alapellátók tartoznak Magyarországnak, hanem Magyarország tartozik az alapellátóknak. Saját, önös, jól felfogott érdekében tartozik Magyarország az alapellátóknak, azért, hogy a jövőben is legyen alapellátás. Az az alapellátás, amelyikre a kormány népegészségügyi céljait – egyébként nem helytelenül – alapozni akarja” – szögezte le Éger István.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »