A kalapos terrorista a légynek sem tudna ártani – de pár száz hitetlen kutyának azért már igen

A kalapos terrorista a légynek sem tudna ártani – de pár száz hitetlen kutyának azért már igen

A belga nyomozók megtalálták egy kidobott számítógépen azt a búcsúlevelet, amelyet Mohamed Abrini, a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren elkövetett márciusi robbantásokat végrehajtó terrorkommandó harmadik tagja hagyott hátra – jelentette a helyi média szerdán.

A sajtóban a kalapos férfiként ismertté vált Abrini a robbantások előtt néhány perccel még együtt tűnt fel a két öngyilkos merénylővel a légikikötő biztonsági kameráinak felvételein. A férfi azonban feltehetően elbizonytalanodott, és mégsem robbantotta fel magát, inkább elmenekült a helyszínről.

A belga nyomozók egy kukában találták meg a búcsúüzenetet tartalmazó számítógépet a brüsszeli Schaerbeek negyedben. A február 2-án létrehozott dokumentumra a lomtárban bukkantak rá. Az áprilisban őrizetbe vett Mohamed Abrini a levélben a novemberi párizsi merényletek elkövetőit méltatta, hősöknek nevezte őket, majd kijelentette, hogy ő is mártírként fog meghalni, és ezért az anyja bocsánatát kérte – írja a Le Soir című belga napilap.

Abrini az üzenetben arról is beszámolt, hogy azután vette fel a kapcsolatot az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, hogy a bátyja 2014-ben öngyilkos robbantást hajtott végre Szíriában. Elfogása után a férfi, akinek a belga hatóságok gyanúja szerint a párizsi merényletek előkészítésében is szerepe volt, azt mondta a rendőröknek, hogy "a légynek sem tudna ártani". Ahogy Abdeslam sem

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »