A Jobbik üdvözli a nemzeti erők győzelmét az osztrák elnökválasztáson

MTI nyomán

A Jobbik Magyarországért Mozgalom örömmel értesült az osztrák elnökválasztás első fordulójának eredményéről, mely az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelöltjének, Norbert Hofernek nagyarányú győzelmét hozta, írja közleményében Gyöngyösi Márton, a Külügyi Bizottság jobbikos alelnöke.

Gyöngyösi a közleményben hangsúlyozza, hogy a Jobbik meggyőződése, hogy

“a XXI. században Európa nemzetei új kihívások elé néznek, a nehézségeken pedig csak az új kérdésekre választ adni képes politikusok és pártok vezethetik át népüket. A mai választás azzal, hogy a XX. század erőinek csúfos bukását hozta, jól mutatja az osztrák emberek véleményét az elmúlt évek koalíciós kormányzásáról és az osztrák vezetők cselekvésképtelenségéről.”

A Jobbik sok sikert kíván Norbert Hofernek és az FPÖ-nek a választás második fordulójában, és bíznak benne, hogy a nemzeti jelölt megkapja az elnökség elnyeréséhez szükséges szavazatokat.

“Reményünket fejezzük ki egyúttal, hogy az osztrák politikai szereplők tiszteletben tartják az emberek akaratát, és nem próbálják meg elsikkasztani a valódi választás intézményét a győzelemre esélyes jelölt elleni szövetkezéssel, ahogy az nemrég Franciaországban történt.”

– zárja sorait Gyöngyösi Márton.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »