A Jobbik üdvözli a magyar és orosz külügyminiszter találkozóját

A Jobbik Magyarországért Mozgalom üdvözli Szijjártó Péter magyar és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter budapesti találkozóját, és reményét fejezi ki, hogy a magas szintű megbeszélés a magyar–orosz kapcsolatok további erősödéséhez vezet majd.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Örülünk annak, hogy a magyar kormány elkötelezte magát a stratégiai partnerség és a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztése mellett. Sajnáljuk ugyanakkor, hogy minderre csak most került sor.

Ismert, hogy noha a Jobbik már az Oroszország elleni európai uniós szankciók bevezetésekor figyelmeztetett azok egyértelműen káros voltára, az Orbán-kormány támogatta a Moszkva elleni lépéseket. Bízunk benne, hogy a most körvonalazódó együttműködést a szankciók nem fogják negatívan érinteni, illetve reméljük, hogy a kormány sürgetni fogja az Oroszország elleni intézkedések feloldását, annál is inkább, hiszen a szankciók idén nyáron járnak le.

A Jobbik kezdetektől fogva a magyar érdekek mellett kiállva szorgalmazta a térségünkre nézve káros megszorítások eltörlését, illetve az Oroszországgal való gazdasági, kereskedelmi és energetikai együttműködés szorosabbra fűzését. Meggyőződésünk, hogy Oroszország nélkülözhetetlen partner, amely nélkül a jelenlegi migrációs válság, valamint a terrorizmus elleni hatékony fellépés nem képzelhető el. Ezért a Jobbik felszólítja a magyar kormányt és a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy hazánk természetes helyzetét és lehetőségeit kihasználva törekedjen az Európai Unió és Oroszország közötti viszony javítására, szükség esetén akár a híd szerepét betöltve a közeledésben – írja közleményében Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő, a Külügyi Bizottság alelnöke.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »