A Jobbik továbbra is követeli az önkormányzati köztisztviselők béremelését!

A 2017-es költségvetési törvény elfogadásával egyértelművé vált, hogy a kormányzat továbbra sem kívánja rendezni az önkormányzatokban dolgozó munkatársak bérét.

Magyar Menedék - Badiny

A köztisztviselői illetményalap 20%-os emelésére tett javaslatunkat ebben az évben is elutasították, noha annak fedezetére bőven lenne forrás a központi költségvetésben. Látványberuházások, presztízs és propaganda célokra költött tízmilliárdok, baráti nagyvállalkozóknak nyújtott adótámogatások – csak néhány azon lehetőségek közül, amelyekből átcsoportosítva 37 ezer köztisztviselő keresete emelhető lett volna.

Sajnos nyilvánvaló az a kormányzati szándék, hogy a járási és megyei kormányhivatalok rendszerének továbberősítése mellett, az önkormányzati hivatalok jogköreit és feladatait szűkítsék. Ennek a folyamatnak pedig a legnagyobb vesztesei a kistelepüléseken élők és dolgozók lesznek, azzal, hogy tudatosan leépítik és ellehetetlenítik a helyi közigazgatás működtetését.

Meggyőződésünk, hogy a vidéki Magyarország életképességének visszaadása az ott dolgozók megbecsülésével kezdődik. Ezért a jövőben is tisztességes megélhetést nyújtó bérezést követelünk az önkormányzati köztisztviselők számára, és egyben támogatjuk őket felelős érdekérvényesítő törekvéseikben.
Tiszteletet és megbecsülést a közszolgálatáért!

Hegedűs Lorántné, az Országgyűlés jegyzője, a Jobbik országgyűlési képviselője


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »