A Jobbik nem nyugszik bele, amíg meg nem kapja

A Jobbik nem nyugszik bele, amíg meg nem kapja

A Buszok éjszakájának költségeire kíváncsi a miskolci Jobbik.

Az ellenzéki párt helyi frakcióvezetője közérdekűadat-kéréssel fordult a miskolci közlekedési társasághoz, ahol azzal utasították el, hogy az adat tíz évig titkos. Jakab Péter nem nyugodott bele a válaszba. A borsodi megyeszékhelyen péntek éjszaka utcabállal búcsúztatják a kiöregedett Ikarusokat és köszöntik az új, gázzal hajtott buszokat.

„A Jobbik nem tudja az ilyen jellegű magatartást elfogadni. Az adatvédelmi hatósághoz fordulunk, egyúttal felszólítjuk a miskolci városvezetést, hogy hozza nyilvánosságra a holnapi rendezvény költségtervezetét. Úgy gondolom, hogy minden miskolcinak joga van tudnia azt, hogy a városvezetés mire költi a pénzüket” – jelentette ki a miskolci frakcióvezető.

Reakció

Jogszabály korlátozza a jobbikos politikus kérelmének teljesítését a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. szerint. Az önkormányzati cég adatvédelmi felelőse arra hivatkozott, hogy a költség döntés-előkészítő adatnak minősül, amely most nem hozható nyilvánosságra.

„Ezek az adatok döntés-előkészítő adatoknak minősülnek, tíz évig nem nyilvánosak a jelenleg hatályos jogi szabályozás alapján. Ennek oka az, hogy a versenysemlegességet sértené ez adatok nyilvánosságra hozatala a résztvevők tekintetében” – indokolta a döntést Bíró Attila adatvédelmi felelős.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »